fbpx

Over mij

Op deze pagina kom je meer te weten over mijn ambities op multimedia gebied. 

Wie is Milotte Keesman?

In 2005 wilde ik op 16-jarige leeftijd al heel graag iets gaan doen met vormgeving. In her examenjaar van het VMBO schreef ik me in voor een studie in deze richting. Helaas werd ik afgewezen voor de opleiding. Men had naar aanleiding van mijn portfolio de indruk dat ik niet creatief genoeg was.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Zakelijke Dienstverlening als alternatief. Bij deze opleiding was er echt helemaal geen structuur. Ik kwam erachter dat ik het administratieve werk echt niet leuk vond.

In 2006 wist ik helemaal niet wat ik wilde, dus ik besloot terug te gaan naar de middelbare school om mijn havo-diploma te halen. In 2008 deed ik examen. Helaas zakte ik met op geschiedenis. Ik besloot het jaar opnieuw te doen met als resultaat dat ik in 2009 in het bezit was van mijn havo-diploma.

Omdat ik niet helemaal zeker wist of ik mijn diploma wel zou halen, speelde ik op safe door me weer in te schrijven voor een MBO opleiding. Dit werd weer een opleiding over multimedia en ik werd toegelaten. Ik was hier heel blij mee. Alleen toen kwam ik erachter dat het niet helemaal was wat ik wilde. De inhoud van de opleiding sloot goed aan, maar ik vond de opleiding te gemakkelijk. De hele uitdaging was voor mij weg. Ik ben met het tweede jaar begonnen, maar ik zat destijds helemaal niet lekker in mijn vel. Het lukte me vakinhoudelijk niet om de dingen te maken die ik wilde.

In september 2011 was ik net begonnen aan een multimedia opleiding op het HBO, toen ik begon toe te geven dat ik niet lekker in m’n vel zat. Ik kon echt niet zo verder, dus ik besloot te stoppen met m’n opleiding en in therapie te gaan. Daarnaast heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij twee bedrijven. Het was echter allemaal in de administratieve sector. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd.

In september 2012 besloot ik weer terug naar school te gaan. Ik koos weer voor de multimedia-opleiding, waar ik eerder al aan was begonnen. Mijn hart ligt echt bij het multi-media vakgebied. Alleen zat er geen structuur in de opleiding en waren er bijna geen colleges. Alles moet ik zelf uitzoeken. Dat vind ik niet zo’n hele fijne manier van werken. Daarnaast vond ik het heel moeilijk om me sociaal gezien staande te houden. Doordat de opleiding geen structuur bood, had ik helaas niet genoeg punten gehaald.

Omdat ik toch heel graag een diploma wilde, besloot ik me in september 2013 aan te melden voor een tweejarige opleiding. Dit werd weer een administratieve studie. Mijn studieresultaten waren een stuk beter dan die tijdens mijn multimedia studie. Alleen lukt het me helaas niet om een stageplek te vinden tijdens het tweede semester. Ik zou hierdoor niet genoeg punten halen, dus ik besloot te stoppen met de opleiding.

Vanaf halverwege 2014 t/m begin 2015 heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een digitaal magazine als redacteur. Echt super leuk om artikelen te schrijven over van alles. Ook heb ik recensies geschreven. In het tweede kwartaal van 2015 veranderde het bedrijf van naam. Gelukkig hield ik mijn collega’s en werkzaamheden. Helaas is het bedrijf in het tweede kwartaal van 2016 gestopt met bestaan.

In 2015 en 2017 heb ik bij twee verschillende bedrijven op een administratieve afdeling gewerkt. Daar kwam ik erachter dat administratief werk echt niet mijn ding was, zoals ik eerder ook al aangaf. Ik merkte wel dat ik het contact met collega’s heel fijn vond, maar dat is voor mij geen reden om werkzaamheden te verrichten die ik eigenlijk niet leuk vind.

In het tweede kwartaal van 2016 ben ik begonnen met bloggen. Het schrijven van tekst vind ik echt heel leuk om te doen. Alleen raakte ik rond eind 2017 mijn doel kwijt. Daarom ben ik daarmee gestopt.

Begin 2017 ben ik begonnen met het maken van Youtube video’s. Toen kwam ik erachter dat ik het editten van video’s eigenlijk wel heel erg tof vind. Iets langer dan een jaar heb ik me beziggehouden met het maken van Youtube video’s. Youtube vond ik destijds veel leuker om mee bezig te zijn dan bloggen.

In september 2018 ben ik begonnen met een online programma waarmee ik heb geleerd om online programma’s te maken. Tijdens het bloggen en maken van Youtube filmpjes wilde ik daar super graag mijn geld mee verdienen. Alleen kost het tijd om via Youtube en een blog geld te gaan verdienen. Daarnaast is het niet echt een heel gunstig verdienmodel.

Op een gegeven moment was het mij wel duidelijk dat ik iets wilde doen met het geven van de eerste indruk. Dit is voor mij omdat ik door mijn fysieke beperking in een rolstoel zit ontzettend belangrijk. Misschien is het zelfs nog wel belangrijker dan voor lopende mensen . Bij mij ziet de buitenwereld eerst mijn rolstoel en daarna pas mij  als persoon.

Voor online cursussen heb ik heel veel ideeën. Tegelijkertijd wil ik ook heel graag iets gaan doen met webdesign en grafische vormgeving. Dan wil ik zeker in het begin wel in de normale manier gaan werken.

In november ben ik weer begonnen met bloggen en nu heb ik hier weer een doel mee. Dit wil ik weer heel graag combineren met het maken van Youtube video/s. Alleen nu wel in combinatie met  grafische vormgeving en webdesign.

Ik kies bewust voor grafische vormgeving. Voordat ik aan de opleiding Mediavormgeving begon, had ik al ervaring met Photoshop. Tijdens mijn studie leerde ik Illustrator kende en ik wist zeker dat ik verder wilde met Photoshop en Illustrator. Daarnaast heb ik een passie voor social media. Instagram is mijn favoriete social media kanaal vanwege het grafische aspect. Tegelijkertijd vind ik Facebook interessant. Vandaar dat ik online cursussen ga aanbieden waarin ik mensen leer hoe ze mooie afbeeldingen voor hun account op Instagram en/of Facebook kunnen maken.